Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi tárkonyos zöldbableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 vöröshagyma
2 babérlevél
1 evőkanál olaj
2 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál tárkony
2 dl tejföl



Elkészítés:
Megtisztítjuk és 3-4 centis darabokra vágjuk a zöldbabot.

Folytonos kevergetés mellett üvegesre pároljuk az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük
kb. 1, 5 liter sós vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és az apróra vágott tárkonyt, majd puhára főzzük. (Ha friss tárkonyt használunk, a felét csak akkor szórjuk a levesbe, amikor a bab már majdnem puha.)

Kikeverjük a tejfölt a liszttel, hozzámerünk néhány evőkanálnyit a forró levesből, majd a levesbe öntjük a tejfölös keveréket. Ezután forrástól számítva további 4-5 percig főzzük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi rakottas » Tavaszi tarhonyás hús » Tejfölös zöldbableves » Tavaszi újkrumpli
» Tavaszi túrókrém » Tavaszi borsóleves » Tárkonyos harcsa » Tárkonyos tüdőleves
» Tavaszi tojássaláta » Erdélyi tárkonyos leves » Tavaszi tészta » Tavaszi rakott
» Tárkonyos májragu » Tavaszi túró » Tavaszi sonkasaláta » Virsli (tavaszi) pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.