Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 cs. (15-20 dkg) szálkamentes füstölt hal
4 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
4 evőkanál reszelt tészta
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
csipet só
3 evőkanál tejföl
2 db tojássárga
1 kocka húsvarázs ételízesítő

Elkészítés:
A hagymát felkockázva csipet sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, reszelt tésztát, őrölt borsot, ételízesítőt. Állandó keverés mellett pár percig együtt sütjük, majd l,5 liter vízzel felengedve a tészta és a burgonya puhulásáig főzzük, ekkor beleadjuk a 2x2 cm kockákra vágott halat, apróra vagdalt zöld petrezselymet és az újra forrástól számítva csak 2 percig forraljuk.
Ügyeljünk arra, hogy a füstölt hal sós, ezért az ételt nem tanácsos előre sózni. Ha viszont túl sós lenne, hígítsuk kevés vízzel.
A tejfölt a tojássárgákkal levesestálban simára keverjük és rátálaljuk a forró levest.

Tanácsok:
Ezután a kiadós leves után sajtos tésztát vagy túrós csuszát ajánlok második fogásként.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös finom torta » Tejfölös kapros lángos » Tejfölös zöldbabsaláta » Tejfölös mustáros pecsenye
» Füstölt sajtos leves » Pudingos-tejfölös kalács » Tejfölös-gombás ponty » Gombás burgonyaleves
» Tejfölös nyári saláta. » Pogácsa füstölt sajttal » Pizza tejfölösen » Tejfölös Baconos tészta
» Tejfölös rétes » Füstölt halsaláta » Tejfölös keksztorta 2 » Empanadas tonhallal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.