Tutireceptek.hu fejléc

Empanadas tonhallal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A tésztához
340 g finomliszt
10 dkg vaj
1 db tojás
80 ml víz
1 tk só
1 tk ecet
1 db tojás (a kenéshez)
A töltelékhez
160 dkg tonhalkonzerv (2 doboz)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
140 g sűrített paradicsom
2.5 ek tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
8 db olajbogyó (ízlés szerint)

Elkészítés:
elkészítés

A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük.
Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással.
A korongokat megtöltjük a töltelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: tamtamano


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhallal töltött paprika » Tengeri halfilé rizzsel » Amurpaprikás » Tésztában sütött tonhal
» Andi halikra fasírtja » Halfilé sáfrányos vajjal » Tonhalkrémes szendvics » Polip borraguban
» Mustáros halfilé » Ponty oroszosan » Sajtos hal » Mandulás tonhal
» Megyeri halfilé » Töltött tok » Harcsa pecsenye » Lazacmajonéz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.