Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös karalábé leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db nagyobb zsenge karalábé
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl

Elkészítés:
A karalábét, a krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.
Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkaleves » Tejfölös, ízes karaj » Gombóc leves » Savanyú aprólékleves
» Mexikói tortilla leves » Sütõtök leves » Szalonnás sütőtökleves » Barackleves
» Rizses krémleves » Rántott karalábé » Boros körteleves » Frankfurti leves II.
» Kolumbiai krumplileves » Csicsókakrémleves baconnal » Almás sütőtökleves » Sitysuty leves szüretkor


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.