Tutireceptek.hu fejléc

Tengeri halpaprikás haltejjel, csuszatésztával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé
25 dkg haltej
2 fej vöröshagyma
1 db húsos zöldpaprika
1/2 db lehéjazott paradicsom
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 evőkanál pirospaprika
1 poharas tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg csuszatészta

0,3 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A halszeleteket egyforma 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, tormareszelőn lereszeljük, 3 evőkanál olívaolajon az apróra vágott paprikával, pici só hozzáadásával megdinszteljük. Hozzáadjuk a halat, a feldarabolt paradicsomot és közepes hőfokon lazán átkeverve 2 percig sütjük, majd beletesszük a haltejet,további 2 percre, - végül rászórjuk a pirospaprikát, sóval őrölt borssal ízesítjük. Átforraljuk a borral, felöntjük 1/2 liter vízzel, s amikor felforrt, beleadjuk a liszttel elkevert tejfölt és levesszük a tűzről.
A csuszatésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, átforrósítjuk a maradék olíva olajjal, egy tál közepére halmozzuk és köré tálaljuk a haltejes paprikás halat.

Tanácsok:
A kevergetést végezzük óvatosan, hogy szép egészben maradjon a hal és a haltej.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Északi-tengeri halleves » Párolt tengeri hal. » Tejfeles halpaprikás » Halpaprikás bográcsban
» Hagymás tengeri saláta » Rokfortos tengeri hal » Zöldséges tengeri halfilé » Tengerihal fokhagymásan
» Tengeri halfilé rizzsel » Zöldfűszeres tengeri hal » Tengeri halfilé másképpen » 7 up-os tengeri hal
» Gombás tengeri hal » Tengeri frittata » Gombás halpaprikás » Tengeri hal vöröslencsével


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.