Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csirke tejszínes mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csirke egyben
25 dkg aszaltszilva
50 dkg alma
10 dkg húsos szalonna
2,5 dl vörösbor
2,5 dl húsleves
2,5 dl tejszín
2 teáskanál só
1 teáskanál fehérbors
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A csirkét kívül belül besózzuk és borsozzuk. Az aszaltszilvát a vörösborban addig pároljuk míg fölszívja. Az almát megpucoljuk, nyolc részrevágjuk és a citromlével összekeverjük. A szalonnát kockára vágjuk, a szilvával és az almával összekeverjük. A csirkét ezzel megtöltjük és bevarrjuk.

Az olajat megforrósítjuk, leöntjük vele a tepsibe fektetett töltött csirkénket. Forró sütőbe tesszük, 200 fokon sütjük 90 percig. Időnként locsolgatjuk a húslevessel. Az utolsó 10 poercben a megmaradt töltelékünket is a tepsibe tesszük.

A tejszínt a liszttel behabarjuk. A pecsenye levét leszűrjük, a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. Ezzel tálaljuk a tölteléket.

Tanácsok:
Kacsát is lehet a receptszerint tölteni :-)

Elkészítési idő: 130 perc
Kalóriatartalom: 5490 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos burritos » Töltött gombakosárkák » Pikáns csirkeszárnyak » Tejszínes mákos palacsinta
» Bolognai töltött burgonya » Csirkecomb gazdagon töltve » Hagymás csirke rízsben » Töltött hal Karcsi módra
» Borsos csirke » Csirkemell saláta » Csirke Dubary módra » Cukkinis csirke
» Csirkével töltött gomba » Curry-s csirke mangóval » Bohó csirke » Hallal töltött tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.