Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vadas, krumpligombóccal, tetszőleges fajtájú husival, 5 személyre. recept

Kategória:


Hozzávalók:
Szósz:
- 1338 gr s.répa (468.3 Kcal, 107.04 Ch, 0 p)
- zöldség 184gr (55.2 Kcal, 11.04 Ch, 0 p)
- 6 evőkanál olaj nekem 60gr (540 Kcal, 0 ch, 18 p)
- 2 közepes fej hagyma (0p)
- 10 evőkanál mustár 210gr (199.5 Kcal, 8.4 Ch, 0 p)
- 450gr 20%-os tejföl(1 nagy tejföl, 922 Kcal, 16.9 g Ch, 27 p.)
- 70 gr liszt (364 Kcal, 35gr Ch, 4.5 p)
- édesítőszer
- 1 citrom

60dl lett belőle ez az összes mennyiség: 49.5 pont , így 1dl 0.825 pontra jött ki. 2548.7 Kcal, 178.74 gr Ch az egész szósz.

Krumpligombóc:

- 1500 gr krumpli (1425 Kcal, 300 Ch, 15 p)
- 2 tojás (140 Kcal, 0 Ch, 4 p)
- 30 dkg liszt (156 Kcal, 15.3 Ch, 18 p)

Összesen a gombóc: 1721 Kcal, 315.3 gr Ch és 37 pont.

Összesen 46 db kisebb tojás nagyságú gombóc lett nekem belőle, ez 37 pont, így nekem 1 gombóc 0.80 pontra jött ki.

Én sertéscombot készítettem hozzá sütőzacsiban tehát semmiféle zsiradék nincs benne,a maga levében párolódik, csak só és ételízesítő van rajta, én ezt a kész szószba teszem mert így nem szárad ki a husi, hanem omlós marad. Ezt azért nem pontozom mert valaki marhából csinálja vagy őzből, nyúlból, ki mit szeret. Nyúlból is kiváló.

Elkészítés:
Szósz:

7 literes fazékban, a hagymát olajon üvegesre párolom, ráteszem a felkarikázott répát és a zöldséget, dobok bele 4 babérlevelet, és annyi vízzel puhára főzöm ami ellepi, majd mikor megpuhult még ráöntök kb. 6 liter vizet és ezzel megrottyantom egy kicsit, ezután félrehúzom a tűzről, és botturmixal pépesre turmixolom. Teszek bele édesítőszert cukor helyett, én elég édesre csinálom, ételízesítőt ízlés szerint, 10 evőkanál mustárt, 1 citrom levét és a héját belereszelem. Ha ez kész, jöhet a sűrítés. A tejfölt a 70 gr liszttel elkeverem, teszek rá a forró szószból kb. egy merőkanálnyit a hőkiegyenlítés miatt, és gyorsan elkeverem így nem lesz csomós, ezt a langyos masszát belekeverem a többi szószba, egy kicsit megforralom és kész.

Krumpligombóc:
A krumplit megfőzöm sóval héjában, ha megfőtt áttöröm, és hagyom kihűlni, mert ha melegen teszem bele a lisztet akkor ragacsos lesz és sok lisztet vesz fel, beleteszem a 30 dkg lisztet, a két tojást és összegyúrom. Kb. tojás nagyságú gombócokat formázok belőle, és a már felforrt olajos sós vízbe rakok pár db-ot, és kifőzöm amíg fel nem jön a víz tetejére. Ezután leszűröm és tálba rakom, én merek rá egy kis szószt mert így nem tapadnak össze, és így tárolom míg el nem fogy. (1nap)

Tanácsok: Nagyon fincsi mi nagyon szeretjük,sűrűn készítem.
Kevés a szénhidrát és a kalória benne mert ez 5 személyre van.

A husi pontja, kalóriája és szénhidrát tartalma nincs benne, mert mindenki a fogára való husival készíti el. Ezt még adjátok hozzá, de szerintem leosztva 5 személyre nem sok a pont se és a többi se.
Én cukros vagyok úgyhogy bátran ajánlom a cukorbetegeknek is!

Tanácsok:
Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény, Cukorbetegeknek is

Kategória: Egytálételek

izocska1 receptje!!

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 4270 kcal
Szénhidráttartalom: 493.77 gramm
Zsírtartalom: Pont:86 gr gramm

A receptet beküldte: Krisztinka1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba vadasan » Brokkolis krumpli husival » Őszi vadászegytál » Vadas, marha húsból
» Vadas bélszín » Vadas őzpecsenye » Vadas libacomb » Vadasszerűség sertéshúsból
» Hamis vadas mártás » Vadas-pulykából » Vadas húsgombóc » Fekete-erdei vadász
» Párolt-sült nyúl vadasan » Gomba vadasan elkészítve » Zsemlegombóc vadashoz » Vadas malacleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.