Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros fekete-ribizli-kocsonya recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
350 g cukor,
700 g fekete ribizli,
30 ml vörösbor,
25 g zselatin,
150 ml tejszín.

Elkészítés:
Lassú tűzön forraljuk fel a fekete ribizlit a cukorral, amíg a gyümölcs össze nem esik, majd szitán törjük át.
Adjuk hozzá a vörösbort, és annyi vizet, hogy 1,65 l folyadékot kapjunk. Tegyünk 9 ekókanál vizet egy kis lábosba, és szórjuk bele a zselatint. Áztassuk 5 percig, majd melegítsük föl, de ne hagyjuk forrni. Öntsük a gyümölcsbe,
és jól keverjük össze!

Öblítsünk ki 6 db 3 dl-es puding-formát vagy tálkát hideg vízzel. Tegyünk félre 6 ek kocsonyát, és a többit öntsük a tálkákba. Tegyük 6 órát a hűtőszekrénybe. Ha kész, áztassuk be a tálkákat forró vízbe, és borítsuk ki a kocsonyákat 6 desszertes tányérra.

Olvasszuk fel a félretett gyümölcskocsonyát. Öntsünk tejszínt a kocsonyák köré. Amikor a félretett kocsonya már langyos, de még folyékony, csöppentsünk a tejszínbe egy pár cseppet, és egy kis rudacskával formáljunk hullámos díszítő vonalakat a gyümölcskocsonyák köré. A zselé tetejét 50 g egész fekete ribizlivel és levélkékkel csinosíthatjuk.

Tanácsok:
Ha a desszertes-tányér kissé nedves, a ráborított kocsonya nem tapad rá rögtön, és könnyen el tudjuk igazítani, hogy a tányér közepére kerüljön.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros eperleves » Vörösboros zselé » Vörösboros körte » Vörösboros csülökpörkölt
» Vörösboros meggyleves » Vörösboros puncs » Vörösboros kacsamell » Gombás-vörösboros gulyás
» Vörösboros csirke » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros sült pulyka » Vörösboros puncs 2
» Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros málna sorbet » Vörösboros puncstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.