Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges haltál recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személy részére:

20 dkg vörös álsügérfilé,
1 ek. citromlé,
jódozott só,
20 dkg színes paprika,
1 sárgarépa,
10 dkg spenótlevél,
1 mogyoróhagyma,
2 ek. diétás növényi olaj,
1,5 dkg fehérliszt,
1 dl zöldséglé,
1 dl zsírszegény tej,
3 dkg lazackrém,
bors,
egy kis kapor (frissen aprítva)

Elkészítés:
Mossuk meg a halat, töröljük meg, sózzuk meg és vágjuk nagy darabokra. A zöldséget tisztítsuk és mossuk meg, a paprikát és a répát vágjuk nagy darabokra. A mogyoróhagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, és diétás növényi olajban pároljuk üvegesre. Szórjunk rá lisztet, keverjük simára, enyhén barnítsuk meg, és öntsük rá a zöldséglevet. Öntsük hozzá a tejet, főzzük föl, és ízesítsük a lazackrémmel. Adjuk hozzá a paprikát, és a répát és 8 percig főzzük. Végül tegyük hozzá a halat és a spenótleveleket, és lezárt fedővel további 10 percig főzzük alacsony fokozaton. Ízesítsük sóval, borssal, egy kis apróra vágott kaporral, és tálaljuk. Köretnek vadrizses keverék ajánlható.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-húsos ragu » Zöldséges bulgur virslivel » Zöldséges sertésragu » Zöldséges-pulykahúsos pita
» Zöldséges Rizseshús » Könnyű zöldséges bableves » Zöldséges vegan rizottó » Zöldséges káposzta
» Zöldségesfasírt » Zöldséges lazac 1 » Zöldséges rakott krumpli » Zöldséges burgonyapuffancs
» Zöldséges hal » Sonkás, zöldséges tészta » Zöldséges zuzaragu » Zöldséges burgonyarolád


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.