Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Aszaltszilva-leves pörkölt dióval recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg magozott aszalt szilva
8 szem szegfűszeg
1 kis darab fahéj
4 dkg tisztított dió
6 dkg cukor
1 dl vörösbor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 dl tejszín

Elkészítés:
Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat teatojásba tesszük. A diót serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd azonnal kiborítjuk, és összevagdaljuk.

Felteszünk forrni 1 l vizet, beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és belelógatjuk a teatojást. A borral együtt a szilvákat is a forró fűszeres vízbe tesszük, és kíméletesen főzzük 10 percen át. A keményítőt elkeverjük pici vízzel, és besűrítjük vele a levest. Forraljuk még 5-6 percig, majd kivesszük a teatojást, belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk. A tetejét megszórjuk a dióval.
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csukapörkölt. » Vörösboros vadpörkölt » Libaaprólék pörkölt » Falunapi pörkölt
» Kecskepörkölt » Gombapörkölt riszzel » Tejfölös tojás pörkölt » Bögrés mákos, dióval
» Zöldpörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra » Sárgarépapörkölt » Rókagombás őzpörkölt
» Dióval rántott csirkemell » Avasi pincepörkölt » Őzpörkölt másképp.. » Erdész pörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.