Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Barcelonai zöldségtál recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa,
25 dkg spárga,
25 dkg zöldborsó,
25 dkg gomba,
25 dkg karfiol,
25 dkg zöldbab (minden zöldség súlya tisztítva értendõ),
3 gerezd fokhagyma,
5 evõkanál olaj,
1 evõkanál paradicsompüré,
só (ízlés szerint),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 dl száraz fehérbor,
2 tojás.

Elkészítés:
A zöldségeket külön-külön kevés, enyhén sós vízben megpároljuk. (Ha mirelit zöldségeket használunk, akkor csak néhány percig kell fõznünk a zöldségfélét.) Nagy, lapos serpenyõben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megfuttatjuk rajta, ezután a paradicsompürével is pirítjuk. Sorban hozzáadjuk a megpárolt, jól lecsurgatott zöldségeket. Felöntjük a borral és meghintjük a borssal. Erõs lángon elpárologtatjuk a felesleges folyadékot, közben néhányszor megkeverjük. Ha szükséges, sóval, borssal utánaízesítjük, és az egészet beleöntjük egy tûzálló edénybe. A tetejére szórjuk a közben keményre fõzött, és apró kockákra vágott tojást is, majd átforrósítva tesszük az asztalra.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldségtál » Színes zöldségtál » Párolt zöldségtál » Francia zöldségtál
» Vegyes zöldségtál » Csirkés zöldségtál » Zöldséges rizsestál » Rakott kelkáposzta
» Sajtos rakott padlizsán » Spenót Mozzarellahálóban » Brokkolis quiche » Japán palacsinta
» Tavaszi omlett » Sajtsaláta másképpen » Grand slam » Mandulahabos őszibarack


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.