Tutireceptek.hu fejléc

Birsalmás kacsa sült birspürével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db kacsa,
80 dkg birsalma,
5g szegfűszeg,
0,5 dl olaj,
só.

Elkészítés:
A megtisztított, sütésre előkészített pecsenyekacsa belsejét megsózzuk és annyi negyedbe vágott Birsalmát (magok nélkül) teszünk bele amennyi aztán a külső felét is megsózzuk.
Tepsibe helyezzük, és mellé tesszük a maradék birsalmákat melyekbe a szegfűszeget, beleszurkáljuk.
Egy kevés olajt, vizet öntünk alá és közepes hőmérsékletű gyakori locsolgatás mellet szépre sütjük.
Aztán a kacsa belsejéből kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levőkkel, áttörjük, hozzáadjuk a pecsenye levét, és sűrűbb pépé főzzük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös vadkacsa » Almás-sajtos kacsamell » Sült kacsacomb » Brokkolis kacsamell
» Sült kacsa » Kacsahúsos penne » Birsalmasajt » Sült kacsamell
» Narancsos áfonyás kacsa... » Részeg kacsa » Gyümölcsös kacsacomb » Kacsa confit
» Fűszeres kacsaragu » Kacsamell hagymasalátával » Szőlős kacsa » Aszalt szilvás kacsacomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.