Tutireceptek.hu fejléc

Csalánmártás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
sok-sok zsenge csalán
1 l víz

bors
cukor
citromlé
5 dl tej
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A zsenge csalánt megmossuk és feltesszük a vízben főni. Ha megpuhult, leturmixoljuk, majd füszerezzük sóval, borssal, kb. 5 evőkanál cukorral, 1 dl citromlével. Ezután a 3 kanál lisztből és a fél liter tejből habarást készítünk és behabarjuk a mártást. Főtt hasábburgonya és főtt tojás illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon finom és egészséges koratavaszi étel, mivel csak a zsenge, tavaszi csalán alkalmas erre a célra. Igazi vitamin és ásványianyag bomba.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Napraforgós csalánmártás » Zöldséges rízstorta » Gomba sütőben » Sült lencse
» Kocsonyázott lecsó » Sonkával töltött padlizsán » Füstölt sajtos karfiol » Egyszerű zöldségfasírt
» Nagydobosi sült tök » Újburgonya bundában » Paradicsomos párizsikockák » Székely gomba
» Fűszeres krumplitál » Hó végi borsófasírt » Hagymatokány » Mexikói főzelék


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.