Tutireceptek.hu fejléc

Csalánmártás recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
sok-sok zsenge csalán
1 l víz

bors
cukor
citromlé
5 dl tej
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A zsenge csalánt megmossuk és feltesszük a vízben főni. Ha megpuhult, leturmixoljuk, majd füszerezzük sóval, borssal, kb. 5 evőkanál cukorral, 1 dl citromlével. Ezután a 3 kanál lisztből és a fél liter tejből habarást készítünk és behabarjuk a mártást. Főtt hasábburgonya és főtt tojás illik hozzá.

Tanácsok:
Nagyon finom és egészséges koratavaszi étel, mivel csak a zsenge, tavaszi csalán alkalmas erre a célra. Igazi vitamin és ásványianyag bomba.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Napraforgós csalánmártás » Mangoldpuding » Répás rakottkrumpli » Fincsi töltött padlizsán
» Rakott sült zöldség » Joghurtos kelbimbó » Hamis tojásos velő » Pajzán zöldborsó
» Rakott gomba kiflivel » Zalai lepény » Brokkoli boros bundában » Kocsonyázott lecsó
» Vöröslencse fasírt (vegan) » Rántott krumpli II. » Tepsis brokkoli (rakott) » Itáliai Spenót Pie


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.