Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült karaj kolbásszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj
1 szál szárazkolbász
2-3 gerezd fokhagyma lepréselve
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi kakukkfű
frissen őrölt bors
2 mokkáskanálnyi őrölt kömény

olaj
köretnek kuszkusz

Elkészítés:
A hús tetejét éles késsel bevagdosom, egy vékony pengéjű késsel pedig átszurkálom pár ponton, így jobban átjárja majd a pác. A hús közepébe éles késsel beleszúrok, beletolom a szárazkolbászt.
Egy alkalmas, lefedhető edénybe öntök körülbelül egy deci olajat, s beleszórom a fűszereket.
Ebbe a keverékbe jó alaposan beleforgatom a húst, hogy minden részére jusson, majd lefedem és hagyom pácolódni pár órán át, a legjobb, ha egy éjjel állhat. Egyszer-kétszer átforgatom a pácban a húst.
Ha letelt a pácolásra szánt idő, közepes lángon megpirítom minden oldalát.
Kétszáz fokra előmelegített sütőbe teszem a tűzálló edényben lefedett húst, amire szűrőn keresztül ráöntöm a pácból megmaradt fűszeres olajat.
Nagyjából 45-50 perc után lejjebb veszem a sütési hőfokot 180 fok környékére, majd újabb 40 perc után kész.

Tanácsok:
Egy rész kuszkuszt a szaftot annyi forró vízzel vegyítve leöntöm, hogy a folyadék másfél résznyi legyen. Lefedve néhány perc alatt kész a köret.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás karajom » Borsóval töltött karaj » Sertéskaraj pásztor módra » Kolbásszal töltött karaj
» Sertéskaraj Havanna módra » Temesvári sertéskaraj... » Sajtos-tejfölös karaj » Gesztenyés töltött karaj
» Göngyölt gombás karaj: » Csípős babos karaj » Hagymás-őszibarackos karaj » Szabolcsi karaj
» Töltött sertéskaraj » Töltött, göngyölt karaj » Pikáns karaj » Májjal töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.