Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi padlizsánkrém egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg kisült padlizsán húsa, 1 db kis fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 nagy csipet só, őrölt fekete bors, 10 dkg majonéz

Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük Amíg sül a padlizsán, a lila hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy fából készült kanállal, vagy fakéssel kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lila hagymát, a fokhagymát, a majonézt és összekavarjuk egy fakanállal. Egy napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémleves májjal » Sertésragu egyszerűen » Lencsesaláta egyszerűen » Majonézes padlizsánkrém
» Gyümölcstorta egyszerüen » Narancskrém egyszerűen » Erdélyi húsgombóc leves » Rakott kel egyszerűen
» Cibere leves egyszerüen » Padlizsánkrémem » Somlói galuska(egyszerűen) » Padlizsánkrém leves
» Brokkoli saláta egyszerűen » Fetás padlizsánkrém » Erdélyi rakottas » Jégkrém torta egyszerűen!


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.