Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia zöldséges lecsó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg padlizsán
25 dkg paradicsom
1-1 piros és sárga paprika
20 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
8-10 bazsalikomlevél
fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű


Elkészítés:
A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsosmot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg, és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 143 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges csirkezúza » Zöldséges csirkebatyu » Francia melegszendvics » Zöldségestál
» Zöldséges batyu » Babos lecsó » Zöldséges rizs májjal » Zöldséges pite
» Zöldséges rízstorta » Franciakrémes-torta » Francia sajtostekercs » Nokedlis lecsó
» Zöldséges pulyka » Székely lecsó » Cukkinis lecsós ponty » Zöldséges Puding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.