| Francia zöldséges lecsó receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg padlizsán 25 dkg paradicsom 1-1 piros és sárga paprika 20 dkg cukkini 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj 8-10 bazsalikomlevél fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű só Elkészítés: A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsosmot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg, és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 143 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |