Tutireceptek.hu fejléc

Francia zöldséges lecsó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg padlizsán
25 dkg paradicsom
1-1 piros és sárga paprika
20 dkg cukkini
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
8-10 bazsalikomlevél
fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű


Elkészítés:
A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsosmot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg, és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 143 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns francia hagymaleves » Francia póréhagymaleves » Zöldséges polenta » Zöldséges palacsinta
» Francia krumpli » Vargányás lecsó bográcsban » Zöldséges virsli wokban » Sonkás-zöldséges rizsestál
» Zöldséges, tojásos rizs » Meggyes francia krémes » Töklecsó » Francia krémes diétásan
» Zöldséges kenyérpuffancsok » Zöldséges őzragu » Francia almatorta » Zöldséges Rizseshús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.