Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rizs 2 recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
35 dkg gomba
2 ev.kanál olaj
1 hagyma
2 dl rizs
petrezselyem
1 ev kanál vegeta
só, bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, a gombát apróra vágva ráöntjük 10 percig pároljuk,
a megmosott rizst ráöntjük, sózzuk borsozzuk és kevés vizet mert a gomba vízet enged. Mikor felforrt, lezárjuk a hőt letakarva puhára párolodik. Majd megszorjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Bármilyen sülthúshoz adhatjuk, halhoz is.


De húsnélkül is tálalható valamilyen salátával.

Sőt tölteléknek is használhatjuk.

Tanácsok:
Ha gázon főzünk egy vastag vas lapot tegyünk a gázlángra.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás szósz » Gombasaláta majonézzel » Fokhagymás-gombás spagetti » Gombás sonkasaláta
» Gombás- sajtos csirkemell » Tejfölös, gombás nyelv » Gombás hagymaleves » Gombás alagút
» Gombás burgonyaleves » Sonkás-gombás Tortilla » Tejfölös gombás csirkecomb » Gombás töltött kenyér
» Gombás tengeri hal » Gombász-tészta » Gombás-zöldborsós spagetti » Citromos, gombás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.