Tutireceptek.hu fejléc

Hajdinás kalács túrótöltelékkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez

0,5 dl tej (a kenéshez)
15 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dl tejföl
75 dkg túró
12,5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához

1,5 dl tej
6 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só
75 dkg hajdinás liszt
30 dkg fehér liszt
13 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott margarint és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük, margarinnal kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés kalács » Mézeskalács ízű joghurt » Kürtős kalács » MUFFIN-maradék kalácsból
» Foszlós kakaós kalács » Kelt Ostoros kalács » Fonott kalács (Update 1) » Kalács U2
» Fonott kalács(Kata-féle) » Szaharinos kalács » Kürtőskalács » Tejes kalács
» Adventi kalács » Kürtős kalács parázson » Egyszerű mézeskalács » Gyömbéres Kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.