Tutireceptek.hu fejléc

Halfilé dinnyemártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg halfilé
60 dkg sárgadinnye
2 dl tejszín
1 db zöld citrom
1 dl olaj
1 dl fehérbor
1 evőkanál méz
5 dkg vaj

A körethez:
20 dkg kevert vadrizs
30 dkg szárzeller

Elkészítés:
A sárgadinnyét magozzuk ki, távolítsuk el a héját. 1/3 részét vágjuk össze, mézzel, pici sóval, fehérborral és citromlével lassú tűzön főzzük. Amikor megfőtt (8-10 perc), tegyük bele a tejszínt, forraljuk össze, majd passzírozzuk át. Az áttört mártásba tegyük bele a citrom reszelt héját és a visszamaradt, darabokra vágott dinnyét. Ismét forraljuk össze.

A halszeleteket sózzuk, 10 percen át pihentessük, majd forró olajon kíméletesen süssük meg.

A rizst pároljuk meg. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk csíkokra, és forró, sós vízben főzzük 5-6 percig. Amikor még roppanós, szűrjük le, és olvasztott vajon forgassuk át.

Tálalásnál a rizs mellé helyezzük a zöldséget és a halszeletet, és a dinnyemártással kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Batyuban sült halfilé » Sült halfilé sajtmártásban » Fűszeres halfilé » Fokhagymás-kapros halfilé
» Joghurtos párolt halfilé » Tőkehalfilé sajttal » Fokhagymás tengeri halfilé » Tejszínes sült halfilé
» Zöldséges halfilé » Halfilével rakott krumpli » Mustáros halfilé » Halfilé joghurtköntösben
» Fokhagymás halfilé » Tengeri halfilé rizzsel » Zöldséges tengeri halfilé » Sajtos-gombás halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.