Tutireceptek.hu fejléc

Kifordított gombás hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg setréskaraj vagy csirkemellfilé
1 nagyobb fej vöröshagyma
25 dkg gomba
4 evőkanál ketchup
4 evőkanál mustár
2 kávéskanál ételízesítő
kb. fél dl langyos víz
1 dl tejszín
reszelt sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj vagy zsír

bors

Elkészítés:
A húst vékonyra kiverem, sózom, borsozom. Ezután megpárolom a hagymát, erre jön a szeletelt gomba, amit kicsit megsózok, mehet bele vágott petrezselyem is. A hússzeleteket FORDÍTOTT sorrendben panírozom! Először morzsában, tojásban, a végén a lisztben. Panírozás után mehet a forró olajba, ahol kisütöm őket. Utána szorosan egymás mellé teszem jénai tálba vagy teflon tepsibe. Erre szórom a párolt gombát, majd jön az öntet: a ketchupot, a mustárt, az ételízesítőt, a langyos vizet és a tejszínt összevegyítem, és ezzel meglocsolom a gombás húsokat. Alufóliával lefedem, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 170-180 fokon 40-45 percig sütöm. A sütés vége előtt pár perccel még megszórom reszelt sajttal. Nagyon ízletes, finom étel.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás penne » Sonkás-gombás omlett » Gombás rakott burgonya » Tepsis gombás marhahús
» Gombaszósz » Rókagombás omlett » Gombás karfiol-tál » Gombás borjúnyelv
» Gombás csülök » Gombás-sajtos lecsó » Sonkás-gombás tészta » Gombás rizs 2
» Gombás-tejfölös hús » Narancsos, gombás kacsa » Gombás - sajtos pulykamell » Gombás, csirkés lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.