Tutireceptek.hu fejléc

Kölesgombóc pirított szalonnával recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25dkg köles
25dkg tehéntúró
15dkg fülstölt szalonna
3dl tejföl
1mokkás kanál Vegeta

őrölt bors

Elkészítés:
Az alaposan megmosott kölest 8dl sóval,őrölt borssal,Vegetával ízesített vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd kissé kihűzjük.Közben az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk,és egy evőkanálnyi szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat.
Ezután a langyos masszából vizes kézzel gombócokat formálunk,a tálba halmozzuk és meglocsoljuk a szalonnazsírral.Rámorzsoljuk a tehéntúrót,két deciliter tejföllel meglocsoljuk előmelegített sütőben 20percig sütjük.A kölesgombócokat melegen,a maradék tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tanácsok:
Érdemes a kölest a babhoz hasonlóan beáztatni,mert egyenletesebben és gyorsabban puhul és kihűlés után nem keményedik vissza.


A receptet beküldte: moncsibaba100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piritott dara leves » Keszeg avas szalonnával » Bundáskenyér szalonnával » Pirított máj
» Anna pirított mája » Pirított karamellás dió » Bableves szalonnával » Pirított burgonya
» Olasz pirított zöldségek » Pirított tarhonya leves » Pirított báránymáj » Kínai pirított tészta
» Pirított csirke » Pirított zsemlekocka » Pirított tükörtojás » Pirított gríz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.