Tutireceptek.hu fejléc

Marhafarok pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 marhafarka,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg zsír,
3 nagy fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál házi paprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 babérlevél,
só,
száraz vörösbor.

Elkészítés:
A farkat megtisztítom, majd az ízeknél eldarabolom.
A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst.
Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm.
Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát.
Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele).
Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Sós burgonyával tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli (tavaszi) pörkölt » Padlizsánpörkölt » Borsópörkölt » Körömpörkölt bográcsban
» 30 perces csirkepörkölt. » Pulykazúza pörkölt » Vörösboros zúzapörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra
» Hegyi pörkölt. » Tejfölös zöldbab pörkölt » Borjúpörkölt » Vörösboros vadpörkölt
» Karfiolpörkölt 2. » Pörkölt mogyoró » Gombapörkölt » Borsópörkölt nokedlivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.