Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt tengeri halfilé tócsnival recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 személyre

1 db tengeri tőkehal-filé
1 tk. fokhagymás olaj
1 tk. rozmaringos olaj
1 tk. méz
1 ek. citromlé
őrölt bors

5 dkg nagyszemű fehér szőlő

Elkészítés:
A hozzávalókkal bedörzsölöm a halszelet mindkét oldalát, majd lehetőség szerint minél tovább állni hagyom. Felforrósítok egy teflon serpenyőt, de olajat nem teszek bele, hiszem a hal olajban pácolódott. Beleteszem először a bőrös felével lefelé és pár percig sütöm, majd megfordítom. Ezt az oldalát is pár percig sütöm, majd kiveszem és melegen tartom. 1 db krumpliból tócsni masszát készítek, és egy tócsnit sütök a visszamaradt olajban. (Vagy kitalálok más köretet, pl. párolt rizst.) Kb. 5 dkg szőlőt megmosok, leitatom róla a vizet és a visszamaradt olajban szépen átforgatom, majd tálalok.
Tálalásnál bőven megszórom vágott koriander levelekkel, esetleg petrezselyem zölddel, majd citromkarikákkal díszítem


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldcitromban pácolt lazac » Firenzei halfilé » Pácolt oldalas » Fűszeres halfilé
» Pácolt tűzdelt házinyúl » Sült halfilé sajtmártásban » Északi-tengeri halleves » Pácolt jércemell
» Pacolthus » Halfilé kakastaréjjal » Tejszínes sült halfilé » Rokfortos tengeri hal
» Zöldséges halfilé » Pácolt fokhagyma » 7 up-os tengeri hal » Halfilével rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.