Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg póréhagyma fehér része,
1 csokor friss kapor,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál ecet,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál paprikakrém,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás krumplileves » Póréhagymás szalonnás pite » Csirkemell citrommártásban » Sajtos póréhagyma
» Paradicsomos póréhagyma » Csirkecomb mustármártásban » Póréhagyma levesem » Hal pikáns mártásban
» Póréhagyma leves » Póréhagymás csirkemell » Fehérboros póréhagymaleves » Csirkemell sajtmártásban
» Póréhagymás gnocchi » Csirke tárkonyos mártásban » Zabpelyhes póréhagymaleves » Karfiol fehér mártásban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.