Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre
450 g csont nélküli, lebőrözött csirkemell
2; tk kurkuma
2; tk reszelt gyömbér

bors
1 ek római kömény
1 ek darált koriander
1 ek porcukor
1 köteg újhagyma
4 halványító zeller-szár
2 piros paprika
1 sárga paprika
175 g cukkini
175 g cukorborsó
2 ek olaj
1 ek citromlé
1 ek méz

Elkészítés:
1.A kurkumát, gyömbért, sót, borsot, koriandert és porcukrot egy tálban kavarjuk jól össze.
2.A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, falatnyi darabokra vágjuk, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel, és tegyük félre.
3.Az újhagymát, zellert megpucoljuk, megmossuk, és a megmosott paprikával együtt 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
4.A cukkinit és a cukorborsót megmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, a cukorborsónál a végeit levágjuk.
5.Egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat. Rátesszük a húst, aranysárgára sütjük, majd kiszedjük, és melegen tartjuk.
6.A serpenyőben maradt zsiradékban a zellert, paprikát, cukkinit, újhagymát állandó kavarás mellett kb. 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukorborsót, és további 5 percig pároljuk.
7.Majd hozzáadjuk a húst, citromlével és mézzel ízesítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Serpenyős hideg csülök » Mozzarellás csirkemell » Fűszeres gyümölcskenyér: » Grillcsirke zöldséggel
» Sült csirkemellfilé » Csodás csirkemell :) » Sütőtökpüré csirkemellel » Epres csirkemell rolád
» Sajttal rakott csirkemell » Fűszeres halsült » Sörben párolt csirkemell » Almás-tejszínes csirkemell
» Fűszeres borjúcsülök » Gesztenyés csirkemell » Serpenyős káposzta I. » Csirkemell tésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.