Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás pisztráng fűszermártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg fehér spárga
4 szelet pisztráng
2 evőkanál mogyoróolaj
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál salátaecet
25 dkg vaj
1-1 evőkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling, zsázsa
őrölt bors, só

Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A mártáshoz a tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a tejszínt is habbá verjük.
Az ecetet felforraljuk, levesszük a tűzről és forgácsonként hozzáadjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, fakanállal majd elektromos habverővel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, a tojásfehérje habot. Belekeverjük a fűszereket és mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és grillsütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, köré rendezzük a sárgát, s mellé kináljuk a mártást.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárgás cukkinisaláta » Cukkinis-spárgás spagetti » Diétás pisztráng » Sóburokban sült pisztráng
» Spárgás risotto » Tejszínes spárgás hal » Spárgás-sajtos frittata » Spárgás-lazacos fusilli
» Spárgás-mustáros marhasült » Meleg spárgasaláta » Spárgás csirke » Spárgás frittata
» Fenyőmagos sült pisztráng » Spárgás pecsenyefalatok » Spárgás melegszendvics » Spárgasaláta tojással


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.