Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás risotto recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
500 g rizs-rizottónak való kerek szemű
1-1,5 leveskocka, ha nincs kb. 1 liter húslevesünk
1 dl száraz fehér bor
1 csomag zöld spárga
5-8 szelet húsos, hajszál vékony szalonnacsík (bacon)
olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A spárgát alaposan megpucoljuk, megpároljuk.
Közben olívaolajon átforrósítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a bort.Miután a bor elpárolgott merőkanalanként folyamatos kevergetés közben hozzáadunk húsleveslét (lehet leveskocka is, de akkor azt még az elején adjuk a rizshez, s vízzel öntjük fel), s ezt egészen addig, míg a rizs kellően megpuhul, s a rizottó állaga kissé krémes lesz.
A vége felé a vékonyra szelt szalonnákat 1-2mm vastag szeletkékre vágjuk, s serpenyőben megsütjük, majd a párolt spárgát kb.2 cm hosszú darabokra szelve hozzákeverjük, sózunk, borsozunk, majd az összeforgatott szalonnás spárgát még a tűzön a rizottóba forgatjuk, ha szükséges, még egy kicsit sózhatunk, borsozhatunk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: kinga_so


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Risotto con pollo alla mia » Spárgás csirke » Spárgás-sajtos frittata » Spárgás-lazacos fusilli
» Meleg spárgasaláta » Tejszínes spárgás hal » Spárgasaláta tojással » Spárgás frittata
» Spárgás sertésmáj » Cukkinis-spárgás spagetti » Sütőtökös risotto » Spenótos risotto
» Spárgás cukkinisaláta » Spárgás pecsenyefalatok » Spárgás melegszendvics » Zöldséges Risotto


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.