Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spárgás risotto recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
500 g rizs-rizottónak való kerek szemű
1-1,5 leveskocka, ha nincs kb. 1 liter húslevesünk
1 dl száraz fehér bor
1 csomag zöld spárga
5-8 szelet húsos, hajszál vékony szalonnacsík (bacon)
olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A spárgát alaposan megpucoljuk, megpároljuk.
Közben olívaolajon átforrósítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a bort.Miután a bor elpárolgott merőkanalanként folyamatos kevergetés közben hozzáadunk húsleveslét (lehet leveskocka is, de akkor azt még az elején adjuk a rizshez, s vízzel öntjük fel), s ezt egészen addig, míg a rizs kellően megpuhul, s a rizottó állaga kissé krémes lesz.
A vége felé a vékonyra szelt szalonnákat 1-2mm vastag szeletkékre vágjuk, s serpenyőben megsütjük, majd a párolt spárgát kb.2 cm hosszú darabokra szelve hozzákeverjük, sózunk, borsozunk, majd az összeforgatott szalonnás spárgát még a tűzön a rizottóba forgatjuk, ha szükséges, még egy kicsit sózhatunk, borsozhatunk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: kinga_so


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes spárgás hal » Spárgasaláta tojással » Spárgás-mustáros marhasült » Spenótos risotto
» Cukkinis-spárgás spagetti » Spárgás csirke » Risotto con pollo alla mia » Meleg spárgasaláta
» Spárgás sertésmáj » Sütőtökös risotto » Spárgás frittata » Spárgás-sajtos frittata
» Zöldséges Risotto » Spárgás-lazacos fusilli » Spárgás pecsenyefalatok » Spárgás cukkinisaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.