| Spárgás risotto receptZöldséges ételek Hozzávalók: 500 g rizs-rizottónak való kerek szemű 1-1,5 leveskocka, ha nincs kb. 1 liter húslevesünk 1 dl száraz fehér bor 1 csomag zöld spárga 5-8 szelet húsos, hajszál vékony szalonnacsík (bacon) olívaolaj só, bors ízlés szerint Elkészítés: A spárgát alaposan megpucoljuk, megpároljuk. Közben olívaolajon átforrósítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a bort.Miután a bor elpárolgott merőkanalanként folyamatos kevergetés közben hozzáadunk húsleveslét (lehet leveskocka is, de akkor azt még az elején adjuk a rizshez, s vízzel öntjük fel), s ezt egészen addig, míg a rizs kellően megpuhul, s a rizottó állaga kissé krémes lesz. A vége felé a vékonyra szelt szalonnákat 1-2mm vastag szeletkékre vágjuk, s serpenyőben megsütjük, majd a párolt spárgát kb.2 cm hosszú darabokra szelve hozzákeverjük, sózunk, borsozunk, majd az összeforgatott szalonnás spárgát még a tűzön a rizottóba forgatjuk, ha szükséges, még egy kicsit sózhatunk, borsozhatunk. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: kinga_so Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |