Tutireceptek.hu fejléc

Spenóttal töltött gombafejek recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
12 nagyobb fejű csiperkegomba
70 dkg spenótlevél
10 dkg kecskesajt
10 dkg füstölt kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
kevés reszelt szerecsendió
kevés őrölt bors
extraszűz olívaolaj
1 ág friss kakukkfű
2 evőkanál reszelt parmezán

Elkészítés:
A gombafejekből kivesszük a tönköt (felhasználjuk pl. tojásrántottához), majd a kalapokat megmossuk. Tálcára tesszük, olívaolajat csorgatunk, borsot darálunk, kakukkfüvet tépkedünk rájuk.
Egy felforrósított serpenyőbe tesszük a befűszerezett gombát, majd mindkét oldalukon erős lángon 3-3 percig sütjük.
A hidegvízben alaposan megmosott spenótleveleket forrásban lévő sós vízbe dobjuk; forralunk rajta egyet, majd azonnal átszedjük egy hideg vízzel teli edénybe. Lehűtjük, majd szűrőedénybe téve alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
Serpenyőben kevés olívaolajon megforrósítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a spenótleveleket. Borsot darálunk rá, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, ízesítjük sóval. Hozzátesszük a felkockázott kecskesajtot, majd az egészet jól összekeverjük.
Gombócokat formálunk a sajtos spenótból és az elősütött gombafejek közepébe tesszük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hallal töltött tortilla » Olasz töltött paradicsom » Apró olajos gombafejek » Töltött kenyér
» Töltött tojás (garnélával) » Töltött rántott cukkini » Csípős töltött burgonya » Hamis töltött karalábé
» Juhtúrós töltött tojás » Töltött csörögefánk » Töltött krumpli zsemlyével » Gyümölccsel töltött karaj
» Töltött fogoly » Töltött májas tojások » Töltött palacsintafelfújt » Borsóval töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.