Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szarvasgulyás recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg felkockázott szarvascomb vagy lábszár,
1nagyobb fej vöröshagyma,
két gerezd zúzott fokhagyma,
só, bors,
pirospaprika,
1dl vörösbor,
őrölt csípős paprika,
majoránna,
ízlés szerint sárgarépa,
petrezselyemgyökér (és zöldje),
zeller és krumpli.

Elkészítés:
Egy bográcsban, szalonnazsíron pirítsuk üvegesre a kockára vágott vöröshagymát, majd tegyük rá a húst, szórjuk meg egy evőkanál pirospaprikával és egy kevés borssal, majd keverjük össze alaposan. Lassú tűzön főzzük félpuhára a húst -ha közben elfő leve, akkor vízzel nyugodtan pótolhatjuk-, majd szórjunk rá még két evőkanál pirospaprikát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, negyed evőkanál borsot, fél ek. Majoránnát, a bort és rottyantsuk össze az egészet. Ezután tegyük hozzá a felkarikázott zöldségeket(ha van,akkor tehetünk bele egy kevés gombát is), ízlés szerint csípős paprikát és öntsük fel bő 2-2,5 l vízzel és főzzük készre a levest. Friss kenyérrel kínáljuk, utána pedig vörösbort szolgáljunk fel.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadraguleves cipóban » Szarvashátszín sajtbundában » Ízletes sült vadkacsa » Fogoly balzsamecettel
» Bakonyi fácánmell sajtosan » Szarvasszelet tejfölösen » Mezőőr kedvence » Csanakfalui részeges csülök
» Őzbatyu » Szarvasropogós » Tejszínes-gombás szarvasragu. » Vadasmártás zsemlegombóccal
» Almás-sajtos vadkacsa » Vadraguleves bográcsban » Jászberényi birkapörkölt » Erdésztokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.