Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-gombás sertésragu recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
500 g sertés pörkölthús
20 dkg apró csiperke
1 teáskanál szárított tárkony
darált bors

fűszerpaprika
1 pohár tejföl
fél evőkanál liszt
1 teáskanál tárkonyecet
orsótészta

Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsuk fel finomra, dinszteljük meg az olajon az zúzott fokhagymával együtt. Adjuk a pörkölthúst a hagymához, és dinszteljük, amíg kifehéredik. Szórjuk meg fűszerpaprikával, jól keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonnyal fűszerezzük. Fedjük le, és pároljuk puhára.

Amikor már majdnem készen van, adjuk hozzá a felezett, apró szemű csiperkét, és pároljuk még 5 percig.

A lisztet keverjük ki simára a tejföllel, és ezzel habarjuk be a ragut. A legvégén egy kis tárkonyecettel vagy pár csepp citromlével tehetjük pikánsabbá az ételt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai párolt sertésragu » Babos sertésragu » Zöldséges sertésragu » Tejfölös sertésraguleves
» Savanyú sertésragu leves » Sertésragu bográcsban » Zöldborsós sertésragu » Citromos sertésragu
» Gombás sertésragu » Bakonyi sertésragu » Sertésragu egyszerűen » Ciprusi sertésragu
» Görög sertésragu » Temesvári sertésragu » Sertésragu » Sertésragu Budapest módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.