Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tönkölybúza cipó recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3 dl tej
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, 2 órán át kelesztjük,egyenletes,langyos hőmérsékleten.
A tésztát ismét kicsit átdolgozzuk,zsírozott,lisztezett formába tesszük/gyümölcskenyér forma/, tetejét bevagdossuk.
1 órán át kelesztjük.
190 fokon 45 percig sül.
Ha kész,vízzel kenjük át a tetejét, s a sütőben hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás töltött lángos » Burgonyás-köményes kenyér » Szögletes kenyér » Zsúrkenyér vendégeknek
» Lavas (Ősi örmény kenyér) » Zsemlekenyér » Jugo kifli » Almás-zabpelyhes kenyér
» Krémes kalács » Diós kifli » Zsúrkenyér » Köményes-rozsos kenyér
» Mákos kifli » Paprikás-köményes stangli » Könnyű "vollkorn" kenyér » Gombás krumplipogácsa



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.