Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tönkölybúza cipó recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3 dl tej
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő

Elkészítés:
Az összetevőket összegyúrjuk, 2 órán át kelesztjük,egyenletes,langyos hőmérsékleten.
A tésztát ismét kicsit átdolgozzuk,zsírozott,lisztezett formába tesszük/gyümölcskenyér forma/, tetejét bevagdossuk.
1 órán át kelesztjük.
190 fokon 45 percig sül.
Ha kész,vízzel kenjük át a tetejét, s a sütőben hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkös cipó » Tepsis lángos » Káposztás töltött lángos » Burgonyás-köményes kenyér
» Puffancs zsemle » Gombás bejgli » Szilvalekváros krumplipogácsa » Falusi fehér kenyér
» Töltött krumplifánk » Könnyű "vollkorn" kenyér » Mákos kifli » Zsemlekenyér
» Szögletes kenyér » Mandulakenyér » Sajtos pogácsa » Krémes kalács


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.