Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges húspüré recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé,
1 nagy zellergumó,
25 dkg burgonya,
1 vastag szál sárgarépa,
2 dl tej,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1-1csokor friss zellerzöld és petrezselyem,
1 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:
A gondosan megtisztított zellert, sárgarépát és burgonyát vastag karikákra vágom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. (Csak annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi.) Hagyom kihűlni.
A lében megfőzöm a darabokra vágott csirkemellet is, majd leszűröm, és ugyancsak kihűtöm.
A leszűrt zöldséget, a zöldfűszereket és a főtt húst a tejjel valamint annyi főzőlével turmixolom össze, hogy jó sűrű püré legyen belőle.
Ezután a vajat és a fűszereket elkeverem benne, citromlével ízesítve összeforrósítom, és azonnal tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tészta másképp » Zöldséges hajdina 2. » Zöldséges kolbászleves » Zöldséges-húsos nyárs
» Csirkés-zöldséges rizotto » Kínai zöldséges tészta » Zöldséges lepény 2. » Sonkás, zöldséges tészta
» Zöldséges rizs gazdagon » Zöldséges-csirkés spagetti » Zöldséges-tejszínes csirke » Thai zöldséges-csirkemell
» Zöldséges tészta wokban » Sült tarja zöldséges ágyon » Zöldséges csirkecomb » Gombás, zöldséges husi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.