Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi csirkemellragu szalonnával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé , csíkozva
2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
1,5 paradicsom, kockázva
1,5 paprika, kockázva
25 dkg csiperkegomba , felszeletelve
10 dkg házi füstölt szalonna , kockázva
1 tejföl
2 ek liszt

bors
őrölt pirospaprika
kevés víz

Elkészítés:
A húst megmossuk, és felcsíkozzuk. A zöldségeket felkockázzuk, a szalonnát szintén felkockázzuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát is apró kockára összevágjuk.
Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és pár percig kevergetve pároljuk.
Ráöntjük a húst, sóval, borssal ízesítjük, és pároljuk, míg zsírjára sül.
Hozzáadjuk a tört pirospaprikát, öntünk hozzá kevés vizet, és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket.
Addig főzzük, amíg megpuhul.
Összekeverjük a tejfölt a liszttel, és behabarjuk vele, egy-két percig hagyjuk összeérni, és kész is.
Köretnek rizs, nokedli vagy tészta illik.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keszeg avas szalonnával » Bakonyi omlett » Bakonyi tésztával » Bakonyi fácánmell
» Bableves szalonnával » Bakonyi rőzse » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi palacsintametélt
» Bundáskenyér szalonnával » Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi pulykaleves » Bakonyi Betyár
» Bakonyi csirkemell » Rakott krumpli szalonnával » Bakonyi betyár leves » Csirkemell bakonyiasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.