Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi fácánmell recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 fácánmell
50 g füstölt szalonna
250 g gomba
1 közepes fej hagyma
1 mokkáskanál édesnemes paprika
2 dl tejföl
1 zöldpaprika
1 paradicsom

kevés liszt
olaj
1 dl száraz fehérbor vagy
1dl húsleves

Elkészítés:
A melleket megmossuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, szalonnával megtűzdeljük, fél órára besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A sütőolajban világosra megpirítjuk-pároljuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a paprikával, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, visszatesszük a hússzeleteket, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Elfőtt levét egy kevés húslevessel pótoljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a fehérbort, és 1 kiskanál lisztet vízben simára dolgozva jól összeforraljuk. Vajgaluskával, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi pacalleves » Bakonyi palacsinta » Bakonyi rőzse » Bakonyi sertésragu
» Bakonyi betyárleves » Bakonyi sertésborda » Bakonyi omlett » Bakonyi betyárgombóc
» Bakonyi metélt » Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi betyár leves » Bakonyi húsos leves
» Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi pulykaleves » Bakonyi Betyár » Bakonyi sertésborda 2.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.