Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi rőzse recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-Fél kg sertéscomb
- 30 dkg gomba,
-1+2 hagyma,
-20 dlg füstölt szalonna,
-bors,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
-olaj,
-hasábburgonya,
-kevés liszt.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát szeletekre vágom, centiméterenként bevagdalom és kevés olajon kisütöm. 2 hagymát vastag szeletekre vágok, a karikákat lisztbe mártom és olajban aranysárgára sütöm. A combból ceruzaszerű csíkokat vágok, sózom, borsozom és kevés olajban aranysárgára sütöm. A hagymát apróra kockázom és 1 ek olajban aranysárgára párolom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, valamint a szétnyomott fokhagymát, sózom és fedő alatt puhára párolom. Egy lapos tányérra hasábburgonyát teszem, erre halmozom a húscsíkokat, majd a gombaragut, a hagymakarikákat, végül pedig a szalonnaszeleteket.

Tanácsok:
Sok mindent kell egyszerre sütni hogy minden meleg maradjon, ezért a húst rakd fel először és aztán a gombát mert a gomba ha kihűl meg tudod melegíteni. A hagyma karikákat nem kell melegen rárakni de a sült krumpli friss legyen. Nagyon jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cecile27


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi metélt » Csirkemell bakonyiasan » Bakonyi betyárgombóc » Bakonyi sertéscsíkok
» Bakonyi Betyár » Fogasfilé bakonyi módra » Bakonyi sertésborda 2. » Bakonyi pulykaleves
» Bakonyi betyár leves » Bakonyi sertésragu » Bakonyi omlett » Bakonyi fácánmell
» Bakonyi tésztával » Bakonyi sertésszelet » Bakonyi palacsinta » Hússzeletek bakonyi módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.