Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg fiatal borjúhús

1 fej vöröshagyma

6 db savanyú uborka

15 dkg liszt

1 kanál ételízesítő



bors

1/2 kanál pirospaprika

kevés majoranna

2,5 dl tejföl

Elkészítés:
A húst vékony csíkokra szeljük fel. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a húst jól forgassuk meg a fűszeres lisztben. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztben megforgatott húsdarabkákat, és kissé pirítsuk meg - de állandó keverés mellett. Annyi vízzel öntsük fel, hogy kb. 1 cm-re ellepje a víz. Majd adjuk hozzá az apróra vagdosott savanyú uborkát. Amikor a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt egy pici liszttel, majd addig keverjük, mig sűrű lesz. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Párolt rizs és főtt burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke sajtmártásban » Gnocci olaszos mártásban » Mártásban sült csirke » Csirkemáj joghurtmártásban
» Csirke tárkonyos mártásban » Csirkemell citrommártásban » Sült halfilé sajtmártásban » Csirkecomb citrommártásban
» Csirkemell sajtmártásban » Hagymamártásban sült nyúl » Karfiol fehér mártásban » Pulyka ínyenc mártásban
» Csirkemell tejmártásban » Sült hal gombás mártásban » Rák tojásmártásban » Karaj mustármártásban


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.