Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifasírt pirított magvakkal 2 recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A brokkolifasírthoz:
1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A sütéshez:
0.5 dl olívaolaj

Elkészítés:
Brokkolifasírt összeállításához:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.

Sütéséhez:
Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna pirított mája » Fűszeres pírított aprótök » Olasz pirított zöldségek » Pirított tükörtojás
» Pirított zsemlekocka » Pirított tarhonya leves » Kínai pirított tészta » Cukkinis muffin magvakkal
» Pirított karamellás dió » Pirított máj » Brokkolifasírt » Pirított kenyér tojással
» Pirított csirke gombával » Pirított mogyorótorta » Pirított puliszka-galuskák » Pirított chilis húscsíkok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.