Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifasírt pirított magvakkal 2 recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A brokkolifasírthoz:
1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A sütéshez:
0.5 dl olívaolaj

Elkészítés:
Brokkolifasírt összeállításához:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk.
A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.)
Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük.

Sütéséhez:
Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis muffin magvakkal » Zöldséges pirított csirke » Pirított kenyér tojással » Pirított gríz
» Jávai piritott zölgség » Pirított báránymáj » Pirított csirke » Piritott dara leves
» Pirított mogyorótorta » Pirított burgonya » Piritott gombás spárga » Pirított zsemlekocka
» Fűszeres pírított aprótök » Pirított fokhagymás saláta » Kínai pirított tészta » Pirított puliszka-galuskák


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.