Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros savanyú (pörkölt) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg s. oldalas
40 dkg s. comb
40 dkg tüdő
2 db vese
1 db szív
25 dkg s. velő
2 fej vöröshagyma

bors
1-2 babérlevél
szegfűbors
kevés őrölt paprika
1 púpozott evőkanál liszt
1-2 evőkanál ecet
kevés olaj

Elkészítés:
Az oldalast, a combot, a tüdőt és a szívet kockákra vágjuk. A veséből eltávolítjuk a fehér és barna részeket,hideg vízben jól kiáztatjuk, majd azt is kockákra vágjuk.
A kockára vágott vöröshagymát kissé megsózva, olajon puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a feldarabolt húsokat, tüdőt, vesét, a fűszereket és erős tűzön, fedő alatt, sűrűn kevergetve addig forraljuk, míg levet nem enged. Ekkor beleszórunk egy kevés őrölt paprikát (nem kell annyi, mint a pörköltekhez), felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Puhulásig főzzük. Ha szükséges, időként felöntjük kevés vízzel.Közben a velőt hártyáitól megtisztítjuk, és villával szétnyomkodjuk. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a velőt, lassan tovább főzzük és elkészítjük a habarást. A lisztet kevés vízzel simára keverjük, hozzáadjuk az ecetet, majd kevergetés mellett a pörköltre öntjük. Még egyet forralunk rajta.
(Aki szereti az erős ízt, az tegyen bele cseresznyepaprikát, vagy csípős őrölt paprikát.)
Főtt burgonyával, vagy tarhonyával tálaljuk.

Tanácsok:
(Mi azért hívjuk disznótoros savanyúnak, mert gyerekkoromban, meg még régebben csak disznóvágások alkalmával lehetett elkészíteni, a belsőségek miatt. De manapság tulajdonképpen bármikor elkészíthető.)


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáspörkölt » Szívpörkölt » Savanyú káposzta krémleves » Savanyú sertésnyelv
» Zöldpörkölt » Csukapörkölt. » Vágott, vegyes savanyúság » Édes - savanyú sertéssült
» Dinsztelt savanyú káposzta » Zöldbabpörkölt oldalassal » Májpörkölt » Rókagombás őzpörkölt
» Savanyú rakott káposzta » Savanyú-édes leves » Pacal pörkölt » Rozmaringos fehér pörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.