Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-7 gerezd fokhagyma, 1 dl. tejföl, 1 dl. tej, 1 egész citrom leve,1 kiskanál só, liszt, 1 és fél liter víz, 3 db. száraz zsemle ( vagy szelet kenyér).Kifejezetten finom, böjtös étel.

Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a szétnyomott, tisztított fokhagyma gerezdeket, és a forró levet megsózzuk. Közben a tejfölt, a tejet a liszttel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverjük és a levest behabarjuk. Pár perc után ízesítjük a citrom levével, mindaddig, amíg ízlésünk szerinti savanyú lesz. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos bárányragu leves » Kelbimbó krémleves » Kinizsi leves » Almás csirkeleves
» Tárkonyos tüdőleves » Vaníliás almaleves 2. » Áfonyás banánkrémleves » Tejfölös karalábéleves
» Sóskaleves » Lakodalmas leves » Narancskrémleves » Tárkonyos krumpli leves 2
» Tárkonyos bárányleves » Csirkejava leves » Alföldi betyárleves » Gerslileves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.