Tutireceptek.hu fejléc

Fácánpörkölt recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 fácán feldarabolva belsőséggel
1 kg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
feketebors
őrölt köménymag
fél csípős paprika


Elkészítés:
Zsírban szalmasárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve egy evőkanál pirospaprikát teszünk bele, melyet elkeverve, és kevés vízzel felöntve visszateszünk a tűzre. Belerakjuk a részeire szedett fácánt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kevés borssal, köménnyel, csípős paprikával, és sóval fűszerezzük. Lassan főzzük, fedő alatt. Amikor félig megfőtt, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát, és a csokor petrezselyemzöldet. Újra felöntjük vízzel, majd fedő nélkül elfőzzük a levét.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvashátszín sajtbundában » Hamis vaddisznósült » Vadgalamb póréhagymával » Fűszeres bébipolip
» Tejszínes-gombás szarvasragu. » Lestyános vaddisznószelet » Mezőőr kedvence » Kecskepörkölt
» Rántott vadhúsos palacsinta » Szarvastokány erdei gombákkal » Gombás vaddisznóragu » Gombás szarvas-steak
» Sült őzgerinc meggy-mártással » Sült vadliba birsalmával » Vadraguleves cipóban » Fácán forgónyárson


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.