Tutireceptek.hu fejléc

Farfalle zöldborsós raguval recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
(2 személyre)

20 dkg fusili
15 dkg darált hús
15 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
1 kis doboz paradicsompüré
2 mk. őrölt pirospaprika
frissen őrölt feketebors
csipetnyi cukor/édesítő
ketchup


Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítottam, majd apró kockákra vágtam. Az olajat felforrósítottam, rádobtam a vöröshagymát, megsóztam, majd fedő alatt, kis lángon üvegesre pároltam. Ezután hozzáadtam a darált húst, amit nagyobb lángon készre pirítottam. Most a paradicsompürét tettem hozzá, amellyel egy kis ideig pirítottam (a paradicsompürét érdemes folyadék hozzáadása előtt megpirítani, nem ég tőle az ember gyomra), felöntöttem kb. 2 dl. forró vízzel. Most adtam hozzá az őrölt borsot, a csipetnyi cukrot, hogy a paradicsom fanyarságát elvegye. A száraz fusili tésztát is beletettem a fővő raguba, a zöldborsóval együtt. Lassú tűzön, időnként óvatosan megkevergetve addig főztem, amíg a fusili al dente lett. (Ha közben úgy látjuk, kevéske vizet adhatunk hozzá.)
Mire a tészta elkészült a zöldborsó is megpuhult.

Tanácsok:
Tálalásnál ketchupot tettünk rá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós szűzpecsenye » Karaj sonkaraguval » Karajcsíkok fügés raguval » Zöldborsós pulykamell
» Csirke zöldborsós szószban » Zöldmetélt piros raguval » Zöldborsós spagetti » Zöldborsós szűzérmék
» Csirkecomb ananászraguval » Kukoricás-zöldborsós rizs » Zöldborsós tészta » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Zöldborsós tojás » Borjúpecsenye tökraguval » Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.