Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás oldalas röszti krumplival, párolt káposztával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg oldalas
10 dkg sertészsír
4 gerezd fokhagyma
50 dkg lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál ecet
60 dkg burgonya
30 dkg liszt
1 tojás

frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés:
1. Az oldalast megmossuk,és a csontok között feldaraboljuk.Lábosba tesszük,hozzáadjuk a zsírt,a zúzott fokhagymákat,megsózzuk,és bőven megborsozzuk.Öntünk hozzá 2 dl vizet,és lefedve pároljuk 1 órán át.
Miután megpuhult a hús,levesszük a fedőt,és elpároljuk a vizet,hogy a húst le tudjuk pirítani.
Közben a káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük,és 2 evőkanál olajon dinsztelni kezdjük.Megsózzuk,és beleöntjük az ecetet.
Fedő alatt,takaréklángon kb. 45 percig dinszteljük.

2. A krumplit meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük,és besózzuk.
Hozzáadjuk a tojást,a lisztet és annyi vizet,hogy nagyon sűrű nokedlitésztát kapjunk.Bőségesen borsozzuk.
Kanállal forró olajba szaggatjuk a rösztitésztát,és pirosra sütjük az egyik,majd a másik oldalát is.

Kalóriatartalom: 1200 kcal
Szénhidráttartalom: 93 gramm

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás húsgolyók » Fokhagymás tengeri halfilé » Párolt tőkehal spenótágyon » Fokhagymás csirkecomb
» Update 1 Párolt alma » Fokhagymás sertésmáj » Párolt káposzta Update1 » Joghurtos párolt halfilé
» Tejfölös párolt hagyma » Fokhagymás süllő » Karfiol krumplival » Borban párolt csirke
» Fokhagymás, kapros uborka » Töltött csirke krumplival » Párolt gomba » Káposztával töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.