Tutireceptek.hu fejléc

Harcsapaprikás házi tarhonyával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
700 g harcsafilé
80 g vöröshagyma
70 g zsír
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
10 g fűszerpaprika
1 csomag kapor
só, fokhagyma, köménymag

Elkészítés:
A harcsafilét megfelelően daraboljuk, szeletre, kockára, sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként házi tarhonyát, galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás harcsapaprikás » Harcsapaprikás » Gombamártás tarhonyával » Lencsepörkölt tarhonyával
» Kapros harcsapaprikás » Lecsós malac tarhonyával » Harcsapaprikás másként » Rakott zöldbab tarhonyával
» Zöldséges halpüréleves » Hal finom bundában » Tejszínes süllő » Tonhalas penne
» Gombás hal palacsintaágyon » Finn halsaláta » Gombás halpaprikás » Zöldséges tonhal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.