Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsókrémleves pirított rókagombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 erőleveskocka
30 dkg rókagomba
1 csokor menta
2 evőkanál vaj
25 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 dl tejszín
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az erőleves kockából 8 dl vízzel elkészítjük az erőlevest. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A menta ágakat megmossuk, leveleit leszedjük.

Felforrósítjuk a vajat, megpároljuk benne a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldborsót, majd felöntjük az erőlevessel. A forrástól számítva 25 percig forraljuk. Néhány mentalevelet félreteszünk, a maradékkal ízesítjük a levest, botmixerrel pürésítjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk, ha szükséges sóval, törött fehérborssal ízesítjük. A gombát zsiradék nélkül egy serpenyőben addig forrósítjuk, amíg a leve teljesen ellepi, majd ezt a levet a leveshez szűrjük, a gombára ráöntjük az olajat, sóval, citromlével és törött fehérborssal ízesítjük, erős tűzön megpirítjuk. A forró levest előmelegített tányérokba merjük, elosztjuk benne a pirított gombát, és néhány darab tisztára mosott mentalevéllel díszítjük.

Kalóriatartalom: 470 kcal

A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított puliszka-galuskák » Kínai pirított tészta » Piritott gombás spárga » Pirított tükörtojás
» Pirított burgonya » Pirított fokhagymás saláta » Pirított chilis húscsíkok » Pirított mogyorótorta
» Fűszeres pírított aprótök » Olasz pirított zöldségek » Pirított zsemlekocka » Pirított csirke gombával
» Pirított gríz » Pirított báránymáj » Zöldborsókrémleves » Jávai piritott zölgség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.