Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges őzragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg (olajos pácban érlelt) őzcomb
2 fej édes hagyma
6 dkg szalonna
10 szem mandula
10 dkg erdei gomba (vegyesen)
3 dl vörösbor
1 evőkanál csipkebogyólekvár
fél-fél kiskanál őrölt boróka, őrölt mustármag
kakukkfű
őrölt bors


Olajos fűszerpác
6 dl olaj
4 babérlevél
3 kakukkfűág
1 fej vöröshagyma
20 szem mustármag
10 szem borókabogyó

Elkészítés:
Az őzhúst előzőleg két napra tegyük olajos pácba érni. Pirítsuk üvegesre a kockákra vágott hagymát, majd rakjuk bele a szintén felkockázott őzcombot is. Fűszerezzük meg, majd amikor zsírjára pirult, keverjük hozzá a lekvárt, és a vörösborral szakaszosan pároljuk puhára. A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg egy kicsit, a mandulát és a gombákat is, majd forgassuk hozzá a raguhoz. Krumplilángossal a legfinomabb.

Tanácsok:
Olajos fűszerpác
Meleg, de nem forró olajban 10-15 percig fonnyasszuk a fűszereket, majd hidegen használjuk pácolásra.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges halpüréleves » Zöldséges rakott pulyka » Zöldséges tepsis cukkini » Sajtos zöldséges spagetti
» Zöldséges zúzaleves » Zöldséges rakott karaj » Gyors zöldséges spagetti » Zöldséges pulykacomb
» Zöldséges-csirkés spagetti » Gyors zöldséges egytálétel » Zöldséges csirkebatyu » Zöldséges rolád
» Zöldséges ragu kölessel » Indiai zöldséges ragu » Zöldséges margarin » Zöldséges rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.