Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brassói aprópecsenye.. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
: 60 dkg sertés szűzpecsenye/sovány comb
10 dkg szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
só, bors, morzsolt majoránna

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, és a felaprított fokhagymát is, és fedő alatt lepirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd ízlés szerint teszünk rá majoránnát, sót, borsot. Lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Ha párolás közben elpárologna a leve, akkor pótoljuk meleg vízzel. Miközben puhul a hús, egy másik edényben pároljuk meg a zöldborsót egy kis vízben, vágjuk össze a petrezselymet. A közben lesült húshoz hozzáadjuk a zöldborsót, és hagyjuk még puhulni a húst, hogy összeérjenek az ízek. A végén, lazán hozzákeverjük a petrezselyemmel (ízlés szerint).


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 100 éves brassói » Csirkebrassói » Klasszikus brassói » Brassói
» Tavaszi csirkebrassói » Brassói szarvacskák » Brassói rakott savanyúság » Brassói sertéstarja
» Rakott Brassói » Brassói káposzta » Vega szója brassói » Brassói, ahogy én készítem
» Máj brassói módra » Brassói másképp » Brassói édesburgonyából » Könnyű brassói


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.