Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tárkonyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg. húsos sertéscsont,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
l csokor tárkonylevél ( vagy 2 evőkanál szárított),
l db. tojássárgája,
2 dl. tejföl,
só,
6 - 8 szem fekete bors,
3 - 4 szem burgonya,
1 egész citrom leve,
2 evőkanál liszt,


Elkészítés:
A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket,kivéve a burgonyát.Ízesítjük sóval, szemes fekete borssal, apróra vágott vöröshagymával és felaprózott tárkonylevéllel - melyből keveset félre is teszünk.
Mikor minden zöldség megfőtt, a levet leszűrjük, a visszamaradó zöldségeket külön rakjuk, majd villával összetörjük ( turmixoljuk). A húsos csontról a húsdarabokat leszedjük és a turmixolt zöldségekkel együtt a leveshez adjuk.
Ha gazdagítani akarjuk a levest, akkor belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát is. Közben a tejfellel, a liszttel és kevés lével habarást készítünk, a levest behabarjuk.
Tálaláskor a levesestál aljára öntjük a kevés levessel elkevert tojássárgát, amire rámerjük a forró levest.
Ízesítéshez citromlevet kínálunk, apróra vágott tárkonylevéllel és kevés tejföllel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fatányéros » Erdélyi flekken öntettel » Erdélyi tárkonyos leves » Tárkonyleves
» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi tormamártás » Erdélyi tokány » Erdélyi sertéstokány
» Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi füstölt kolbász » Anna Tárkonylevese. » Erdélyi főtt túrós tekercs
» Erdélyi csorbaleves » Erdélyi tormás hús » Erdélyi zakuszka » Erdélyi borsos tokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.