Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gombás gulyásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. sertéstarja, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 20-25 dkg. nyári vargányagomba (vagy ízletes tinóru), 2 dl. tejföl, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, só ízlés szerint.

Elkészítés:
A húsokat apróbb kockákra vágjuk. A vöröshagymát finoman apró kockára vágva felszeleteljük, majd a felhevített zsíron aranysárgára dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és többször átkevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a fűszerpaprikával, kissé megsózzuk és és hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát is. Felöntjük vízzel és puhára főzzük a húst, majd ha szükséges utánaízesítjük. Tálalás előtt 2 dl. jól elkevert tejfölt adunk hozzá és apróra megvágott petrezselyem zölddel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cherrys, gombás homár » Gombás pogácsa » Lengyel gombasaláta » Gombás keltorta
» Gombás curry zöld rizzsel » Gombás-kolbászos tészta » Gombás-hagymás lepény » Gombás sonkás metélt
» Kifordított gombás hús » Galyasági zellerkrémleves » Magyaros gombás húsgombóc » Gombás táskák
» Májas gombás pite » Gombás virslisaláta » Gombás tarja tepsiben » Gulyásleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.