Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba zsírban eltéve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. erdei gomba
6 dkg. zsír,


Elkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük, felszeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, majd a gombát hozzáadjuk és egy csipetnyi sóval megszórva pároljuk. Ha levet eresztett, akkor kevergetve addig sütjük, amíg a zsír serecegni nem kezd. Ekkor előmelegített üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk A üvegeket meleg vízzel telt edényekbe tesszük és vizet gyöngyöző forrásig hevítjük, majd ezen a hőmérsékleten tartjuk 6 - 8 percig. Ezt követően letakarva hagyjuk kihülni.Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Több gombát is eltehetünk egyszerre úgy, hogy ahány kiló a tisztított gomba annyiszor kell a zsír mennyiségét is sokszorozni,

Kiváló levesekhez, sültekhez, de jó egyéb felhasználásra is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt gomba » Gomba fánk » Tejszínes gombaszószom » Paradicsomos Gombasaláta
» Gombás-sonkás csirkemell » Parajkrokett gombával » Gombás-cukkinis omlett » Gombás pástétom
» Gombás rizs 2 » Gombás rakott csibehús » Leves gombaporból » Kifordított gombás hús
» Tejfölös, gombás nyelv » Bársonyos csirke gombával » Gombás sertésragu » Erdei gombaleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.