Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás bab recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy paradicsom
30 dkg főtt /vagy konzerv/ bab
15 dkg gomba /vagy 1 konzerv gomba/
olíva olaj
2 evőkanál gyengébb ecet
petrezselyemzöld aprítva
1 teáskanál rozmaring aprítva

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk,vékonyra felszeleteljük.
A megmosott paradicsomot szeletekre vágjuk.
A babot lecsepegtetjük a levétől,ha a gomba konzerv,akkor azt is.
Ha friss gombát használunk,akkor megtisztítjuk,és felszeleteljük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat,beletesszük a hagymát,kicsit megpirítjuk.Hozzáöntjük a gombát,a paradicsom szeleteket,azzal is összesütjük.
Hozzátesszük a babot is,sózzuk,borsozzuk,meglocsoljuk az ecettel,rászórjuk a rozmaringot és a petrezselymet.
Kicsit még sütjük,és hagyjuk kihülni.

Tanácsok:
Egymagában is,vagy natúrszelettel, rántott és sült húsokkal is nagyon finom.

Lehet enni főtt tojással,vagy virslit is karikázhatunk bele.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-cukkinis rizottó » Gombás rakott tál sütőben » Tejszínes gombaszósz » Gombás aprólékleves
» Gombás rakott burgonya » Sült hús gombás omlettel » Hamburgi gombasaláta » Gombás kínai kel
» Chilis gombás pecsenye » Gombás rakott csirkemell » Gombás sonkás tésztasaláta » Gombás-hagymás-húsmuffin
» Börzsönyi gombás máj » Gombás rizottó (Nők lapja) » Borsós-gombás rizottó » Sajtkrémes-gombás levél


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.